Gegevensbescherming Algemeen Vanaf 25 mei 2018 is de algemene verordening gegevensbescherming van toepassing.Dat vraagt om bewust informeren en beveiligen. Als verhuurder ben ik verplicht u te informeren over de omgang met uw persoonlijke gegevens. Wat gebeurt ermee, hoe worden ze bewaard en hoe worden ze beveiligd.

Welke gegevens Als u zich meldt voor het huren van onze Oostenrijkse woning heb ik van u de volgende gegevens nodig:
• naam (alle namen van uw reisgenoten)
• adres (ook uw emailadres)
• geboortedata van alle reisgenoten
• uw telefoonnummer (bij voorkeur mobiel)
Doel We dienen te voldoen aan de wettelijke meldplicht , zoals die geldt in Oostenrijk. Deze gegevens worden doorgegeven aan de Oostenrijkse overheid. Tevens dienen we de dag van aankomst en de dag van vertrek door te geven. Tevens kan ik , doordat de gegevens bij mij bekend zijn, met u communiceren over uw verblijf in Oostenrijk.

Toestemming Doordat u mij de gegevens ter beschikking stelt geeft u mij toestemming deze gegevens alleen te gebruiken om te voldoen aan de meldplicht en om contact met u te onderhouden.

Bescherming Uw gegevens worden door mij bewaard tot 31 december van het jaar volgend op het jaar waarin de huur van ons vakantiehuis heeft plaats gevonden. Gedurende deze periode kan de Oostenrijkse overheid nog nadere informatie opvragen. Tevens zijn er gasten die binnen het jaar terugkomen. Zij hoeven dan niet opnieuw de gegevens te sturen, tenzij het reisgezelschap is gewijzigd.

Om een eventuele datalekkage te voorkomen worden de door u gestuurde gegevens zo snel mogelijk opgeslagen op een externe harde schijf als een met wachtwoord beveiligd document. De mail en eventuele bijlage met de betreffende gegevens wordt daarna permanent verwijderd.